Seawalker

De Seawalker bevat een Belebro trainings- of topspin molen. De paarden lopen daarbij in een waterbassin met gekoeld (zout) water. De invloed van zoutwaterbaden blijkt vooral uit de prikkeling van het zoute water op de huid dat het lichaam tot reacties dwingt. De druk van het verhoudingsgewijs zware zoutwater op het lichaam stimuleert ook de bloeddoorstroming van de aderen en de lymfvloeistof naar het hart en genereert zo een trainingsprikkel voor hart en bloedsomloop en voor de ademspieren. Het zoute water heeft een desinfecterend effect op de hoeven en kleine wondjes. De 'zilte' lucht boven het water heeft een zuiverend effect op de luchtwegen. Bij gebruik van hypertoon zout (4-7%) wordt het ophoesten vergemakkelijkt (matig te gebruiken om juist irritatie van de luchtwegen en overdosering van zout te voorkomen). 

Doeleinden

Specifiek aan de Seawalker is het gekoelde zoute water (2-4°C). De Seawalker wordt specifiek ingezet voor therapeutische doeleinden (hoeven, spieren, pezen, luchtwegen). Bovendien, maar dat kan evengoed met een gewone 'watermolen', kan gericht worden gewerkt aan training van spierkracht, uithoudingsvermogen en een ruimere tred. Therapeutisch/specialistisch wordt de Seawalker ingezet al naar gelang de specifieke doeleinden, ervaring en verwachting van de behandelende therapeut/specialist.


Wat mag je ervan verwachten?

Een herstellende, krachtgevende training of warming-up/cool-down oefening, die uw paard optimaal wapenen tegen peesblessures.

De Seawalker is een uitvinding en product van Equine Health Centre, United Kingdom.